Jaké jsou hodnoty cukru v cereáliích?

Obsah

Jaké jsou hodnoty cukru v cereáliích?

Jaké jsou hodnoty cukru v cereáliích?

Zvýšenou pozornost v nutriční tabulce tedy věnujte právě řádku hodnot s jednoduchými sacharidy, tedy cukry. Dobré cereálie by měly obsahovat maximálně 28 g cukru na 100gramové balení. Hubnete?

Co znamená mís cereálií?

Pohled na mísu cereálií snad v každém evokuje pocit zdravé a výživné snídaně. I obaly cereálií jsou často označeny slovem fit nebo na obrázku rovnou pózuje slečna s metrem kolem pasu a radostně se šklebí nad svou štíhlou postavou. Nenechte se ale oklamat!

Můžete si dopřát dvojnásobnou porci cereálií?

Muži si mohou dopřát dvojnásobnou porci cereálií, k tomu přibližně 200 až 250 g polotučného mléčného výrobku a dostatečné množství ovoce. Pokud jste si tedy navykli porci cereálií jen zakápnout trochou mléka a upalovat do práce, potom po ránu spíše mlsáte, než byste zdravě snídali.

Jak zvýšit energetickou hodnotu cereálií?

Energetickou hodnotu zvyšují i přidané sušené ovoce nebo kousky čokolády. V některých baleních cereálií můžete vidět i zalepené kousky vloček, které se vyrábějí právě karamelizovaným cukrem. Zvýšenou pozornost v nutriční tabulce tedy věnujte právě řádku hodnot s jednoduchými sacharidy, tedy cukry.

Související příspěvky: