Co je rozdíl mezi Latinskou a španělštinou?

Obsah

Co je rozdíl mezi Latinskou a španělštinou?

Co je rozdíl mezi Latinskou a španělštinou?

Latina a španělština jsou dva jazyky, které patří do indoevropské jazykové rodiny. Když se díváme na rozdíl mezi latinou a španělštinou, je důležité si toho všimnout Španělština je odvozena z latiny. Navíc latinský, je považován za mrtvý jazyk zatímco španělština je živý jazyk používané v mnoha zemích po celém světě.

Co je latina a španělština?

Rozdíl mezi latinou a španělštinou 1 Hlavní rozdíl - latina vs španělština. Latina a španělština jsou dva jazyky, které patří do indoevropské jazykové rodiny. 2 Co je latina. Latina je klasický jazyk, který patří do indoevropské jazykové rodiny. Mnoho jazyků v Italic větev... 3 Co je španělština. Odhaduje se, že více než čtyři sta milionů lidí používá španělštinu jako svůj... More ...

Kde je portugalština úřední jazykem?

Portugalština je jediný úřední jazyk v Angole, Brazílii, Mosambiku, Portugalsku a Svatém Tomáši a Princově ostrově. Společně s jinými jazyky je portugalština úředním jazykem ve Východním Timoru (společně s Tetumem), Macau (společně s čínštinou) a Rovníkové Guiney (společně se španělštinou a francouzštinou).

Související příspěvky: