Jak léčit průjmy?

Obsah

Jak léčit průjmy?

Jak léčit průjmy?

Průjem 1 Léčba. Základem léčby je doplňování živin a tekutin do těla, aby nedošlo k dehydrataci. Pokud se jedná o akutní průjem způsobený infekcí, není třeba jej nějak léčit. 2 Vyšetření. Lékař nejprve břicho prohlédne a prohmatá. Bude chtít vědět, jak dlouho již průjmy přetrvávají a jaký je mezi nimi rozestup. 3 V těhotenství. Průjem během těhotenství bývá poměrně častý, především na jeho začátku, kdy je žaludek poměrně citlivý a dochází ke křečím a zvracení.

Jaký je průjem u dětí?

Průjem u dětí 1 Pokud se průjem objeví u dětí mladších 6 měsíců 2 Dítě vykazuje příznaky střední nebo těžké dehydratace 3 Zvýšená teplota nebo horečka trvá déle než 24 až 48 hodin 4 Ve stolici je příměs krve nebo má průjmová stolice tmavou barvu 5 Průjem u dítěte trvá déle než týden 6 Dítě odmítá pít nebo jíst More ...

Kterým onemocněním je chrnický průjem?

Chronický průjem je zpravidla doprovodným projevem jiného onemocnění. Může být podmíněn zánětlivým onemocněním střeva, poruchami vstřebávání v tenkém střevě, onemocněním štítné žlázy, onemocněním žaludku nebo žlučníku a v krajním případě i nádorovým onemocněním.

Související příspěvky: