Jak se voda vyskytuje v oleji?

Obsah

Jak se voda vyskytuje v oleji?

Jak se voda vyskytuje v oleji?

Voda může existovat ve třech stavech: rozpuštěná, emulgovaná a volná. Rozpuštěná voda se podobá vlhkosti a není ji v oleji vidět. Emulgovaná je voda tehdy, když je množství rozpuštěné vody větší, než je bod nasycení. Volná voda se vyskytuje tehdy, když se voda obsažená v oleji viditelně separuje. Jak tedy laboratoř určí, že máte v oleji vodu?

Jak se voda dostane do oleje?

1 Jak se voda do oleje dostane. Nejprve je třeba říci, že styk motorového oleje s vodou je v každém motoru jev zcela běžný... 2 Jezdíme se studenými motory. Kondenzace vodní páry v motorovém oleji naštěstí není nevratný děj. Většinou stačí, abychom... 3 Změny v oleji. Již bylo řečeno, že přítomnost vody v oleji je vratný jev. Vodu lze, pokud jí ovšem není v oleji příliš... More ...

Jaká je koncentrace vody v oleji?

Koncentrace vody se pak zjišťuje měřením pohlcování světla na různých vlnových délkách spektra. Omezením této zkoušky jsou dolní meze citlivosti na úrovni cca 1 000 ppm (dílů na milion) Karl-Fischerova titrační zkouška je mnohem přesnější a při správném použití dokáže změřit hodnoty už od 1 ppm vody v oleji.

Co jsou esenciální oleje?

Esenciální. Esenciální oleje je jedno z označení pro silice, tekuté izoprenoidy rostlinných tkání. Jde o vonné látky. Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej .

Související příspěvky: