Jak zvětšovat póry v betonu?

Obsah

Jak zvětšovat póry v betonu?

Jak zvětšovat póry v betonu?

zvětšováním pórů v maltě: Maltu nakypřujeme pěnotvornou nebo plynotvornou přísadou, která vytvoří značné množství pórů (makropórovité betony). Odpařováním nadměrného množství vody lze získat v betonu jemné póry (mikropórovité betony). Velké tepelně izolační schopnosti dosahujeme velkým množstvím uzavřených pórů.

Co je těžký beton?

Těžký beton je druh malty, která se používá při konstrukci monolitického rámu, zejména při nalévání základů velké budovy. Název dostal díky plnivům, které jsou jeho součástí. Tato plniva jsou nejodolnější a nejspolehlivější, a proto se jejich hmotnost zvyšuje.

Jaké jsou objemové změny betonů?

U některých betonů jsou objemové změny značné (nejvíce betony s organickými plnivy nebo pórovitým kamenivem obsahující nespálené zbytky). Smršťování a nabývání při hydrataci snižujeme autoklávováním, avšak nemůžeme zabránit objemovým změnám způsobené navlháním a nasákavostí.

Jaká je objemová hmotnost betonu?

Objemová hmotnost takovéhoto betonu je menší než 2000 kg/m3. Objemovou hmotnost snižujeme zvýšením mezerovitosti betonu, použitím pórovitého kameniva nebo vylehčením malty. Lehké betony mají mít malou hmotnost, velkou tepelně izolační schopnost, velkou pevnost a malou navlhavost. Malé objemové hmotnosti dosahujeme:

Související příspěvky: