Co jsou komponenty startéru?

Obsah

Co jsou komponenty startéru?

Co jsou komponenty startéru?

FUNKCE A KOMPONENTY STARTÉRU 1 Vývoj startérů. V druhé polovině minulého století byly velmi rozšířené startéry bez reduktoru. Měli určitý výkon,... 2 Princip funkce startéru. Startér slouží k uvedení motoru do pohybu, k jeho nastartování. Jde o stejnosměrný motor, který... 3 Komponenty startéru. Startéry se vyskytují v různých podobách. Z hlediska konstrukce rozlišujeme... More ...

Jak připojit elektrický motor k jednofázové síti?

Chcete-li připojit jednofázový elektrický motor k jednofázové síti, musíte se seznámit s údaji o motoru na štítku a znát následující: Podle vzorce je zřejmé, že elektrická energie je lepší než mechanická. To je nezbytná rezerva pro kompenzaci energetických ztrát při spuštění – vytváří točivý moment magnetického pole.

Jaký je průkopník startéru?

Velmi podstatná změna nastala v tom, že při použití výkonnějších startérů dochází k menším proudovým rázům při startování vozidla, čímž se šetří energie automobilu. Takovým průkopníkem startéru s převodovkou byl např. startér ve vozidle Peugeot Boxer 2,5 TD, kde se montuje výrobek Bosch pod číslem 0001 218 157.

Související příspěvky: