Kdo je nejrozšířenější nerezavějící ocel?

Obsah

Kdo je nejrozšířenější nerezavějící ocel?

Kdo je nejrozšířenější nerezavějící ocel?

A2 – nejrozšířenější nerezavějící ocel s korozivzdorností proti normálním povětrnostním podmínkám, vlhkému prostředí, organickým kyselinám a alkalickým a solným roztokům. Nedoporučuje se k použití v prostředí agresivnějším jako je např. plavecký bazén nebo mořská voda. A4 – díky přísadám molybdenu má zvýšenou odolnost proti korozi a kyselinám.

Proč je nerezová ocel tvrdá?

Nerezová ocel není tvrdý, protože jeho obsah uhlíku je nízký. V porovnání, Uhlíková ocel je tvrdší a má vysokou pevnost v tahu, protože má vyšší procento uhlíku v něm. Nerezová ocel má různé typy stupňů označených číslovacím systémem.

Co znamená nerezová ocel?

Jak už název napovídá, nerezová ocel nebude „skvrna“! To znamená, že tento druh oceli má vysokou odolnost vůči korozi a korozi a zůstane svítit delší dobu. Nerezová ocel obsahuje velké množství Chrom Kde minimální částka bude kolem 10% zatímco ostatní prvky zůstanou v nevýznamných částkách.

Proč je nerezová ocel odolná vůči korozi?

Nerezová ocel je odolný vůči korozi, protože oxid chromitý chrání oxidaci železa. Uhlíková ocel Riziko koroze při vystavení vzduchu a vlhkosti. Nerezová ocel není tvrdý, protože jeho obsah uhlíku je nízký. V porovnání, Uhlíková ocel je tvrdší a má vysokou pevnost v tahu, protože má vyšší procento uhlíku v něm.

Související příspěvky: