Kde žije Santa Claus?

Obsah

Kde žije Santa Claus?

Kde žije Santa Claus?

Santa Claus žije na severním pólu se skřítky a s paní Clausovou, její křestní jméno je nejspíše Martha. V Kanadě má Santa Claus svůj vlastní poštovní směrovací kód H0H 0H0. Pošťáci na některé dopisy dětí odpovídají. Saně Santa Clause létají rychlostí světla, za hodinu zdolají 1,08 miliard kilometrů.

Kde se narodil Santa Claus?

Santa Claus: kdy a kde se narodil a co je vlastně zač? Santa Clause nevymyslela Coca Cola, ale do USA ho přivedli Holanďané před více než 300 lety. Ještě když se fousatý chlapík jmenoval Sinterklaas a připomínal našeho Mikuláše, chodil v zeleném obleku a blíže měl k námořníkovi.

Od kdy se Santa Claus narodil v Americe?

Od kdy existuje Santa Claus a kolik lidí v Americe živí? Postavu fousatého mužíka známého jako Sinterklaas přivezli do USA Holanďané již v 17.století. Symbolem Vánoc se stal až po roce 1809, kdy ho spisovatel Washington Irving ve své knize History of New York poameričtil na Santa Clause.

Kdo oblékl Santa Claus do červeného kabátu?

Do červeného kabátu Santa Clause oblékl v roce 1863 ilustrátor Thomas Nast, zároveň jako první za jeho domov označil severní pól. Ve 20. století se Santa Claus znal známý po celém světě, čemuž výrazně pomohly vánoční reklamy Coca Coly. Jeden z mýtů přímo říká, že Santa Clause vymyslela Coca Cola.

Související příspěvky: