Co je druhá odmocnina?

Obsah

Co je druhá odmocnina?

Co je druhá odmocnina?

2 Co je druhá odmocnina. Druhá odmocnina je odmocninou druhého řádu, tedy číslo, které když vynásobíme sebou samým (x. x), tak vznikne ten součin, který máme zadán. Tedy oba činitelé (výsledná odmocnina) jsou stejní, součinem pak je zadané číslo, ke kterému jsme hledali jeho odmocninu.

Co je odmocnina ze 4?

Odmocnina ze 4 = 2; 4 000 má 3 nuly, tedy 3x za sebou budu násobit kořen 2 číslem 3,16. 2x3,16 = 6,32; pro 40 m2 Tyto dvě hodnoty se budou střídavě opakovat, jen se vždy zvětší o 1 řád. Jedna strana náměstí bude mít délku asi 63,2 metru. rozdělíme do dvojic od desetinné čárky napravo i nalevo.

Co jsou mocniny a odmocniny?

Mocniny a odmocniny 1 Teoretické minimum. Mocnina je zkrácený zápis pro opakované násobení stejného čísla. Například je pátá mocnina dvojky . 2 Související. Odmocnina , inverzní funkce . 3 Řešené příklady. Vypočtěte . Nejprve umocníme součiny v závorkách, pak vydělíme zlomkem a to tak, že násobíme... More ...

Jaký je kořen druhé odmocniny?

Druhá odmocnina z 36 rovná se 6, tak druhá odmocnina z 360 je 60. Ale: 60 x 60 = 3 600! takže zase chybné uvažování. To znamená že hodnotu druhé mocniny musíme zvýšit 100x, aby se kořen druhé odmocniny zvýšil 10x. Znalost velké násobilky (násobení dvou čísel stejné hodnoty) velmi usnadní odmocňování odhadem.

Související příspěvky: