Kdo je sedm divů světa?

Obsah

Kdo je sedm divů světa?

Kdo je sedm divů světa?

Sedm divů světa, také Sedm divů starověkého světa, je všeobecně známý seznam unikátních starověkých staveb v oblasti Středozemního moře a na Středním východě, sestavován převážně řeckými starověkými turisty. Jediný z divů, který dodnes stojí, jsou Pyramidy v Gíze.

Kdo je slavný 7 divů světa?

Slavných 7 divů světa si možná ještě pamatujete ze školy. Jenže jejich vzhled je dodnes velkou neznámou, jelikož k většině z nich nejsou zrovna spolehlivé zdroje. Jak ale slavná sedmička podle všeho vypadala v době, kdy nad ní celý antický svět uznale pokyvoval? Velká pyramida v egyptské Gíze.

Kde se nachází socha Dia?

1 Socha Dia 2 Visuté zahrady Semiramidiny 3 Chrám bohyně Artemis 4 Mauzoleum v Halikarnassu 5 Maják z ostrova Faru 6 Rhódský kolos 7 Egyptské pyramidy More ...

Jak vysoká je indická socha Jednoty?

Indická socha Jednoty je se svými 182 metry zhruba dvakrát vyšší než newyorská socha Svobody a jen o něco málo nižší než Žižkovský vysílač v Praze. Primát však nově odhalené soše dlouho nezůstane – v sousedním indickém státě Maháráštra už roste památník krále Šivádžího, jehož odhadovaná výška je 190 metrů.

Související příspěvky: