Kdy použijeme Předpřítomný čas?

Obsah

Kdy použijeme Předpřítomný čas?

Kdy použijeme Předpřítomný čas?

Předpřítomný čas použijeme, pokud děj nebo čas není ukončen, odehrál se nyní nebo nedávno a jeho důsledky sahají do přítomnosti. Často používáme příslovce: TODAY, THIS YEAR, THIS MONTH, JUST, ALREADY, EVER, NEVER, YET, SO FAR, RECENTLY apod.

Kdy používáme Přítomné časy?

Přítomné časy - používáme při popisování zvyků, dějů, faktů a dalších událostí, které se výlučně pojí s přítomností. Přítomný čas také použijeme v případech, kdy hovoříme o pravidelně se opakujících činnostech nebo při všeobecně platných faktech.

Jaký je přítomný čas průběhový?

Přítomný čas průběhový se používá k vyjádření činnosti, která se odehrává v tomto okamžiku. Přítomný čas průběhový se používá k vyjádření činnosti, která probíhá po určitou dobu. Přítomný čas průběhový se používá k vyjádření budoucí plánované činnosti.

Co je použití předpřítomného času?

Použití předpřítomného času: 1 Zkušenosti, “již dosažené skóre” První z nich je, když mluvíme o svých zkušenostech, dosažených výsledcích, o tom, co jsme JIŽ udělali nebo JEŠTĚ neudělali. ... 2 Změny, “dnes je něco jinak” Další použití předpřítomného času mluví o změnách, o tom, že se něco změnilo a nyní je to jinak, než to bylo. ... 3 Nedávné děje, v poslední době se stalo

Související příspěvky: