Jak je Švédsko třetí největší zemí?

Obsah

Jak je Švédsko třetí největší zemí?

Jak je Švédsko třetí největší zemí?

Švédsko je se svou rozlohou 449 964 km² třetí největší zemí Evropské unie. Celkový počet obyvatel je zhruba 10 milionů, přičemž hustota osídlení je nízká (20 obyvatel na km²). Obyvatelstvo je koncentrováno především v jižní polovině země. Zhruba 85 % populace žije v městských oblastech.

Co je Finská republika?

Finsko (finsky Suomi; švédsky Finland), oficiálně Finská republika (finsky Suomen Tasavalta, švédsky Republiken Finland) je severský stát v severní Evropě omývaný Baltským mořem, Botnickým zálivem a Finským zálivem, hraničící s Norskem na severu, Švédskem na severozápadě a Ruskem na východě.

Co jsou úřední jazyky ve Finsku?

Ve Finsku jsou dva úřední jazyky: finština, kterou mluví 87,6 % obyvatel, a švédština, mateřský jazyk pro 5,2 % populace. Etničtí Finové a finští Švédové tvoří, jak se obecně přijímá, společný národ. Finští Švédové žijí především v pobřežních oblastech.

Kdo je Švédsko?

Švédsko (švédsky Sverige, sværːjɛ), oficiálně Švédské království (švédsky Konungariket Sverige), je jedním ze severských států na Skandinávském poloostrově v severní Evropě.

Související příspěvky: