Jak dlouho je vzdušný prostor pro majitele dronů nejvyšší čas?

Obsah

Jak dlouho je vzdušný prostor pro majitele dronů nejvyšší čas?

Jak dlouho je vzdušný prostor pro majitele dronů nejvyšší čas?

Mohlo by se zdát, že až dosud vzdušný prostor pro majitele dronů představoval něco jako Divoký západ, takže na příchod šerifa se zákoníkem podpořeným tvrdou pěstí je nejvyšší čas. To ale není pravda, protože každá evropská země už svá pravidla má.

Kde mohou drony létat?

Mimo letiště o kterých si povíme dále, mohou drony létat jen v nejnižším vzdušném prostoru třídy G a to do výšky 300 metrů nad zemí. Vyhnout se musíte zakázaným prostrorům (LKP - prohibited) a omezeným prostrorům (LKR - restricted).

Co je důležité zajistit při práci s dronem?

Bezpečnost – ať už patříte mezi hobby piloty, anebo vás práce s dronem živí, je nesmírně důležité zajistit bezpečí své i druhých a vyvarovat se způsobení škod na majetku. Ohleduplnost k ostatním – vžijte se do „nepilotů“, nikomu by určitě nebylo příjemné dostat se pod drobnohled létající kamery :).

Proč létat s dronem?

Ať chceme, nebo ne, technika může selhat a někoho vážně zranit. ! S dronem nesmíte létat ani nad pozemními komunikacemi, při souhře náhod byste mohli ohrozit účastníky provozu. Při letu s dronem jste ze zákona povinni dodržovat předepsané vzdálenosti pro vzlet a přistání, od osob a staveb a od osídlených oblastí.

Související příspěvky: