Co se projevuje po chemoterapii?

Obsah

Co se projevuje po chemoterapii?

Co se projevuje po chemoterapii?

Stupeň IV - výskyt poruch v těle, které ohrožují život pacienta; to vyžaduje okamžité ukončení chemoterapie. U některých pacientů po ukončení léčby se pozoruje zvýšení celkové tělesné teploty. Důvodem je snížená imunita pacienta, která je po chemoterapii vždy pozorována.

Jak probíhá chemoterapie?

Chemoterapie probíhá v opakovaných cyklech. Každý cyklus je plánován tak, aby snížil počet nádorových buněk v organismu přibližně na setinu. Další cyklus by nemocný měl podstoupit do doby, než se počet buněk opět zdesetinásobí. Pacient ji může dostávat denně, jednou týdně, nebo jednou měsíčně.

Co jsou toxické látky po chemoterapii?

Přípravky pro chemoterapii - cytostatika - mají výrazný toxický účinek na tělo. Intoxikace po chemoterapii se může projevit v různých stupních od nuly po pátý, což odpovídá závažnosti následků po chemoterapii. Toxickým účinkem léků je to, že jednají stejně na všech aktivně dělících a rostoucích buňkách: jak maligních, tak zdravých.

Co jsou časté komplikace po chemoterapii?

Z tohoto důvodu časté komplikace po chemoterapii jsou považovány za nevolnost a zvracení, vypadávání vlasů, poruchy hematopoetických funkci, zánětlivé a degenerativní změny na sliznicích, časté krvácení.

Související příspěvky: