Kdo je komise Evropské unie?

Obsah

Kdo je komise Evropské unie?

Kdo je komise Evropské unie?

Komise je spolu se Soudním dvorem odpovědná za zajištění řádného uplatňování práva EU ve všech členských státech. Vystupuje jménem všech členských států EU v mezinárodních organizacích, zejména v oblasti obchodní politiky a humanitární pomoci. Vyjednává pro EU mezinárodní dohody.

Jaké jsou zájmy Evropské komise?

zájmy Evropské unie jako celku střeží Evropská komise, jejíž komisaři jsou jmenováni jednotlivými členskými státy Evropská rada určuje obecné politické směřování EU – ale nemá pravomoc přijímat právní předpisy. Tvoří ji předseda – v současné době Charles Michel – hlavy států a představitelé vlád členských zemí, předseda Evropské komise.

Kdo je komise komisařů?

Členové: kolegium komisařů, z každé členské země EU jeden. Předseda: Ursula von der Leyenová. Datum zřízení: 1958. Sídlo: Brusel (Belgie) Internetová stránka: Evropská komise. Sbor komisařů tvoří předsedkyně Komise, osm místopředsedů, včetně tří výkonných místopředsedů, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku ...

Kdo je komisař Evropské komise?

Sbor komisařů tvoří předsedkyně Komise, osm místopředsedů, včetně tří výkonných místopředsedů, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku a 18 komisařů s příslušnou oblastí působnosti. Evropská komise je politicky nezávislý, výkonný orgán EU.

Související příspěvky: