Co je Zelená dohoda?

Obsah

Co je Zelená dohoda?

Co je Zelená dohoda?

Podle Evropské komise má Zelená dohoda následující hlavní prvky: 1 zvýšení ambic Evropské unii v oblasti klimatu pro roky 2030 a 2050, 2 dodávky čisté, dostupné a bezpečné energie, 3 aktivizace průmyslu pro čisté oběhové hospodářství, 4 výstavba a renovace za účinného využívání energie a zdrojů, 5 urychlení přechodu k udržitelné a inteligentní mobilitě, More ...

Co je Zelená dohoda pro Evropu?

Zelená dohoda pro Evropu je plán obsahující opatření, která mají: zabránit ztrátě biologické rozmanitosti a snížit znečištění. V tomto plánu jsou uvedeny potřebné investice a dostupné finanční nástroje. Rovněž je v něm vysvětleno, jak zajistit spravedlivou a inkluzivní transformaci. EU se chce do roku 2050 stát klimaticky neutrálním kontinentem.

Jaké jsou cíle Zelené dohody pro Evropu?

Toho dosáhneme tak, že ve všech oblastech politiky přeměníme klimatické a environmentální výzvy v příležitosti a zajistíme, aby byl tento přechod inkluzivní a spravedlivý pro všechny. Zelená dohoda pro Evropu je plán obsahující opatření, která mají: zabránit ztrátě biologické rozmanitosti a snížit znečištění.

Související příspěvky: