Co je mexická ekonomika?

Obsah

Co je mexická ekonomika?

Co je mexická ekonomika?

Mexiko je průmyslově-zemědělský stát s významnou těžbou surovin. V porovnání se zbytkem Latinské Ameriky patří k hospodářsky nejvyspělejším zemím. Pro Mexiko je charakteristická vysoká emigrace za prací do USA. Neformální mexická ekonomika je odhadovaná přibližně na 30% HDP.

Co se děje v mexické zemi?

Mexiko je zemí srdečných a přátelských lidí a pestrou směsicí kultur, což dokládají prolínání chutí, tradic a španělštiny s indiánskými jazyky nebo například pyramidy vedle barokních kostelů. Mexiko tvoří 31 spolkových států a 1 federální distrikt hlavního města.

Jak dopadla mexická ekonomika na globální recese?

Po katastrofálním 6 % poklesu v roce 2009 zaznamenává mexická ekonomika růst na úrovni 4 – 5 % ročně. Mexiko reagovalo na krizový vývoj poměrně rychle, změny v oblasti daní z přidané hodnoty a snížení vládních výdajů Mexiku pomohly se rychleji zotavit z ran, které mu uštědřila globální ekonomická recese.

Kdo je hlavním městem mexického státu?

Mexiko tvoří 31 spolkových států a 1 federální distrikt hlavního města. Ze severu sousedí s USA, z jihu potom s Guatemalou a Belize. K Mexiku patří i několik ostrovů na západě v Tichém oceánu a na východě v Karibském moři. Na mapě ho najdete na západní polokouli, na jihu Severní Ameriky.

Související příspěvky: