Kde je nejdelší řeka světa?

Obsah

Kde je nejdelší řeka světa?

Kde je nejdelší řeka světa?

Nejdelší řeka na světě je Amazonka (Brazílie) 2. nejdelší řeka světa = Nil, Egypt (6.671 km) 3. nejdelší řeka světa = Jang-c’-ťiang, Čína (6.300 km) 4. nejdelší řeka světa = Mississippi, USA (6.275 km)

Jak vypadá nejkratší řeka na světě?

Často se řeší největší, nejdelší, nejvyšší řeky, hory, státy... Ale napadlo vás někdy, jak vypadá nejkratší řeka na světě? A dá se něco takového vůbec definovat? Tommy Edison: Umí slepí kreslit? Tommy Edison: Umí slepí kreslit? Tohle je řeka Roe a podle některých je to nejkratší řeka na světě.

Co je nejkratší řeka?

Měli různé připomínky a štval je samotný koncept nejkratší řeky, takže jsem si nakonec našel slovníkovou definici řeky v Oxfordském slovníku. Řeka je velký přirozený vodní tok, který proudí do moře, jezera či jiného, obvykle většího, toku. První námitka: Tohle vytvořil člověk. Je to tak.

Kdo je nejdelší řeka Evropy?

Nejdelší řeka Evropy. Nejdelší řeka Evropy je převážně v Rusku nacházející se Volha(3.534 km). Pro srovnání se světem se jedná o 16. nejdelší řeku světa. Druhou nejdelší řekou je pak řeka Dunaj (2.811 km), která ovšem drží mnoho jiných rekordů – protéká největším počtem hlavních měst na světě (4), také protéká nejvíce státy (10) ...

Související příspěvky: