Kdy jsou dopravní prostředky poháněny?

Obsah

Kdy jsou dopravní prostředky poháněny?

Kdy jsou dopravní prostředky poháněny?

Dopravním prostředkem nejsou také skluzy (využívající gravitace), ani podobné poháněné či nepoháněné dopravníky (válečkové trati apod.), přestože tato zařízení dopravu (materiálu) či přepravu zajišťují.

Co je dopravní prostředek?

Dopravní prostředek je zpravidla pohyblivý hmotný objekt (těleso) nebo jiný technický resp. technologický soubor, sloužící k dopravě materiálu a přepravě osob. Jedná se vlastně o mobilní součást dopravy a přepravy.

Jaké jsou stroje dopravních prostředků?

Rozdělení strojních dopravních prostředků 1 Vozidla (kupř. automobily, motocykly, vagóny, lokomotivy, jízdní kola, tramvaje, kočáry, traktory apod.) 2 Letadla (kupř. balóny, vrtulníky, letadla s pevnými křídly, vznášedla, větroně, vírníky, padáky či rakety atd.) 3 Plavidla (kupř. lodě, vory, ponorky, prámy, plovoucí stroje) 4 Zdvihadla (kupř. výtahy, jeřáby, lanovky, eskalátory,... More ...

Co je doprava v encyklopedii?

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie. Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání. Doprava je účelný a zamýšlený pohyb dopravních prostředků po dopravních cestách. Produktem dopravy je přeprava. Dopravní technologie sestávají z dopravních prostředků, dopravní infrastruktury a organizace dopravy .

Související příspěvky: