Kde se zakládá nadace?

Obsah

Kde se zakládá nadace?

Kde se zakládá nadace?

Založení nadace 1 název a sídlo nadace, 2 jméno zakladatele a jeho bydliště nebo sídlo, 3 vymezení účelu, pro který se nadace zakládá, 4 údaj o výši vkladu každého zakladatele, 5 údaj o výši nadačního kapitálu, 6 počet členů správní rady i jména a bydliště jejích prvních členů a údaj, jakým způsobem členové správní rady za nadaci... 7 počet členů dozorčí rady i jména a bydliště jejích... More ...

Jak se zákon vrátil s pozměňovacími návrhy?

Pokud Senát zákon vrátil s pozměňovacími návrhy, hlasuje Sněmovna o pozměněném návrhu nejdříve za 10 dnů (ke schválení stačí prostá většina). V opačném případě hlasuje o původním znění zákona. Ten musí být potvrzen nadpoloviční většinou všech poslanců.

Kdo může předložit pozměňovací návrh zákona?

Po obecné rozpravě následuje podrobná rozprava, v níž kdokoliv z poslanců může předložit pozměňovací návrhy. Poslanci mohou předložit i návrh na zamítnutí návrhu zákona, o kterém se hlasuje až ve třetím čtení nebo návrh na vrácení návrhu zákona výboru k novému projednání.

Co je nadace?

Nadace (angl. foundation, něm. Stiftung) je podle českého práva účelové sdružení majetku, zřízené zakladatelem k dosahování společensky nebo hospodářsky užitečných cílů. Její název musí obsahovat slovo „nadace“ a zpravidla také označení, poukazující na její účel.

Související příspěvky: