Jak vzniká artritida na klouby?

Obsah

Jak vzniká artritida na klouby?

Jak vzniká artritida na klouby?

Jedním z druhů tohoto onemocnění je artróza (též osteoartróza nebo osteoartritida), která vzniká v důsledku opotřebení kloubních ploch nadměrným zatěžováním. Jiným druhem artritidy je takzvaná revmatoidní artritida, což je autoimunitní onemocnění, při kterém váš imunitní systém útočí na klouby a poškozuje je ( 1, 2 ).

Jak se léčí revmatoidní artritida?

Na revma, jak se nemoci lidově říká, neexistuje žádný lék. Jeho léčba proto spočívá jen v tlumení příznaků léky a fyzioterapií. Artritida může vést až k trvalé invaliditě. Revmatoidní artritida je autoimunitní onemocnění, které postihuje především klouby a vyvolává v nich chronický zánět.

Co je artritida?

Artritida neboli zánětlivé onemocnění kloubů je název pro skupinu chorob, které se projevují bolestí, otoky a ztuhlostí kloubů. Postihuje lidi všech věkových kategorií, bez ohledu na pohlaví a rasu.

Co se týče artritidy?

Jiným druhem artritidy je takzvaná revmatoidní artritida, což je autoimunitní onemocnění, při kterém váš imunitní systém útočí na klouby a poškozuje je ( 1, 2 ). Naštěstí existuje řada potravin, které zmírňují zánět a jejich konzumace vám tak může přinést úlevu od bolesti způsobené artritidou nebo alespoň průběh onemocnění zpomalit.

Související příspěvky: