Kde je vlk běžný?

Obsah

Kde je vlk běžný?

Kde je vlk běžný?

Vlk je stále běžný v stepích a hornatých oblastech Kazachstánu, v tundře a lesní tundře. Charakter vlků, který je uveden v mnoha speciálních edicích, říká, že v rozsahu vlka je poměrně proměnlivá - má mnoho poddruhů, liší se velikostí, barvou, způsobem života v přírodních podmínkách. Vědci, zoologové rozlišují několik tuctů poddruhů vlka.

Kdo je největší vlk na světě?

Například vlci z tropů nepřekračují velikost obyčejného psa, zvířata z Kanady, Aljašky a Ruska jsou mnohem větší. Šedý vlk, hrdina mnoha pohádek, eposů, legend, je uznáván jako největší na světě. Habitáty vlka jsou lesní step, step, poušť, tundra a otevřené horské oblasti.

Jaká je velikost vlka?

Samice bývají menší než samci, velikost vlka záleží také na poddruhu. Vlci v zásadě splňují Bergmannovo pravidlo, čili vlci žijící na severu jsou obecně větší než poddruhy z jižní části areálu. Vlk se na první pohled podobá německému ovčáckému psu, liší se však od něj v několika drobnostech. Má širší a zašpičatělejší hlavu, šikměji postavené oči a kratší, výrazně trojúhelníkovité uši.

Související příspěvky: