Jaké jsou příznaky periferní neuropatie?

Obsah

Jaké jsou příznaky periferní neuropatie?

Jaké jsou příznaky periferní neuropatie?

Příznaky, které se mohou projevit u periferní neuropatie, jsou: Náhlá necitlivost a mravenčení rukou či nohou, které mohou postupovat vzhůru končetinami Svalová slabost až paralýza, která postihuje motorické nervy (zodpovědné za provádění pohybu)

Jak se projevuje Parkinsonova choroba v mozku?

Ilustrace Parkinsonovy choroby z knihy „A Manual of Diseases of the Nervous System“ z roku 1886 od Sira Williama Richarda Gowerse. Parkinsonova choroba je zapříčiněna nadměrnou ztrátou nervových buněk, produkujících v mozku neurotransmiter dopamin, látku, která reguluje činnost určité části mozku zvané bazální ganglia.

Jaké jsou riziko periferní neuropatie?

Rizikové faktory pro rozvoj periferní neuropatie jsou: Infekce, jako je například lymeská borelióza, pásový opar, EB virus způspbující infekční mononukleózu, hepatitida C a HIV Autoimunitní onemocnění, jako je revmatoidní artritida, lupus apod.

Co je Parkinsonova choroba?

Parkinsonova choroba je neurodegenerativní onemocnění centrální nervové soustavy, které přímo souvisí s úbytkem nervových buněk v části mozku nazvané Substantia nigra (černá substance). Tyto buňky za normálního stavu produkují dopamin, což je neurotransmiter (přenašeč), který zajišťuje přenos signálů mezi nervovými buňkami (neurony).

Související příspěvky: