Proč se státní barvy odvozují ze znaku?

Obsah

Proč se státní barvy odvozují ze znaku?

Proč se státní barvy odvozují ze znaku?

Podle heraldických pravidel se oficiální barvy odvozují ze znaku. Protože byl od 13. století znakem Čechů stříbrný lev v červeném poli, byly odvozenými barvami bílá a červená. Státní barvy se po vzniku Československa používaly také na hraničních závorách.

Jak se modrá barva dostala do státní vlajky?

Modrá barva se do naší vlajky a tedy i mezi státní barvy dostala jako poslední, v roce 1920. V roce 1993, při vzniku samostatné České republiky mohl být původní tmavý odstín modré barvy nahrazen světlou blankytnou modří. Nakonec se tak však nestalo. Podle heraldických pravidel se oficiální barvy odvozují ze znaku.

Co jsou naše národní barvy?

Naše národní barvy jsou tři – bílá, červená a modrá. Jsou to barvy, se kterými je náš stát spojen a které by si s ním měl každý vybavit. Nebyly zvoleny náhodou, ale mají k naší zemi mnohaletý, mohli bychom říci staletý, vztah. Bílá barva je mezi našimi státními barvami nejvýznamnější.

Co jsou nejprodávanější barvy na střechy?

Mezi nejprodávanější barvy na střechy patří STRECHONA 2 v 1. Jde o základní a vrchní nátěr v jednom. Je to antikorozní alkydová polotmavá barva. 2 v 1 neznamená, že ji na střechu stačí nanést jednou. Netěšte se předčasně. Pokud chcete, aby na střeše vydržela co nejdéle, dopřejte jí aspoň dvě vrstvy.

Související příspěvky: