Jak se liší tabulkový procesor od kalkulačky?

Obsah

Jak se liší tabulkový procesor od kalkulačky?

Jak se liší tabulkový procesor od kalkulačky?

Od kalkulačky se tabulkový procesor liší v možnosti odděleného zadávání dat (čísel) a operací nad nimi (např. jejich součin). Pro zadání určité matematické operace se používají tzv. vzorce. Vzorec si lze představit jako rovnici, která může obsahovat čísla, proměnné hodnoty, funkce atd.

Co jsou tabulkové procesory?

Kromě zadávání údajů do tabulek umožňují také k definování nejrůznějších vztahů mezi těmito daty, jako jsou funkční závislosti, grafy nebo barevné vizualizace dat. Základem veškeré práce v tabulkových procesorech jsou tabulky. Každá tabulka se skládá z elementárních částí, tzv. buněk.

Co je procesor počítače?

Procesor je umístěn na základní desce počítače. Řídí všechny funkce počítače a obecně slouží k tomu, aby počítač vůbec fungoval. Tip: Chcete dostávat odměny za to, že brouzdáte po internetu? Vyzkoušejte prohlížeč BRAVE s vestavěným blokováním reklamy. Zdarma stahujte zde.

Jak zvýšit efektivitu procesoru?

1 Procesor s chladičem – Některé procesory jsou dodávány ještě s dimenzovaným chladičem, který znásobuje efektivitu... 2 Otevřený násobič – Bez sebemenšího problému můžete navýšit hodnoty parametru pro přetaktování procesoru. More ...

Související příspěvky: