Co je zdravotní pojištění cizinců?

Obsah

Co je zdravotní pojištění cizinců?

Co je zdravotní pojištění cizinců?

Komerční pojištění cizinců. Pojišťovna VZP, a. s., ubezpečila ve svém prohlášení klienty, kteří mají sjednán jakýkoliv produkt zdravotního pojištění cizinců (komplexní i základní), že bude hradit veškerou zdravotní péči jim poskytnutou v souvislosti s koronavirem, a to v jakémkoliv z více než 5 000 smluvních zdravotnických zařízení na území ČR.

Jaký je základ zdravotní pojištění?

Zdravotní pojištění Vyměřovací základ pro výpočet zdravotníh ... 13 350 Kč Sazba 13,5 % Záloha na zdravotní pojištění 1 803 Kč

Co je zdravotní pojištění v České republice?

Zdravotní pojištění v České republice (ČR) je druh zákonného pojištění, na jehož základě je zdravotní pojišťovnou hrazena lékařská péče poskytnutá pojštěnci. Zdravotní pojištění nemá charakter komerčního pojištění a nevzniká tedy na základě smlouvy, ale podle zákona.

Kolik za zdravotní pojištění zaplatí zaměstnanec?

Kolik na zdravotním pojištění zaplatí zaměstnanci. Sazba zdravotního pojištění u zaměstnance činí 13,5 procenta. Zdravotní pojištění za něj odvádí zaměstnavatel – strhává mu na zdravotní pojištění každý měsíc 4,5 procenta z hrubé mzdy. Sumu odpovídající devíti procentům hrubé mzdy pak za zaměstnance zaměstnavatel doplácí.

Související příspěvky: