Co je palubní dobíječka pro elektroauto?

Obsah

Co je palubní dobíječka pro elektroauto?

Co je palubní dobíječka pro elektroauto?

AC dobíjení podporuje každé elektroauto. Palubní dobíječka je ovšem jedna z dražších komponent elektroauta a omezuje jak počet využívaných fází, tak i maximální příkon. Například model Jaguar I-Pace je vybaven 1f 7,4kW palubní dobíječkou. Na třífázové AC dobíječce s maximálním výkonem 22 kW tak stejně dobíjení poběží max. 7,4 kW.

Jaká je maximální rychlost nabíjení auta?

Ani to však neznamená, že se vaše auto bude vždy nabíjet maximální rychlostí, kterou stanice poskytuje. Většina aut sice umí využít uvedený maximální výkon 50 kW, jsou však i výjimky s pomalejším nabíjením, třeba právě Škoda Citigo IV.

Jak nabíjet elektromobil v garáži?

Nabíjet elektromobil můžete i z klasické domací zásuvky, jen počítejte, že proces zabere několik hodin Elektromobilita za posledních pár let udělala velký krok dopředu, a to i v České republice. Už dávno nejde o záležitost jen pár nadšenců, kteří si museli nabíjet auta pouze v garáži.

Jak dlouho se vaše auto nabije?

Auta s menší baterií se přes klasickou zásuvku, ze které každý večer nabíjíte třeba váš mobilní telefon, dají nabít už za pár hodin, některým modelům s velkou baterií to však bude trvat skoro celý víkend. Avšak ani to nemusí být komplikace, pokud o víkendu auto nepotřebujete používat. Za jak dlouho se vaše auto nabije, je lehké zhruba vypočítat.

Související příspěvky: