Jaké jsou nutriční hodnoty ovoce?

Obsah

Jaké jsou nutriční hodnoty ovoce?

Jaké jsou nutriční hodnoty ovoce?

Nutriční hodnoty ovoce jsou výborné a že většina je druhů je ještě i chutná, není důvod nezařadit je do jídelníčku. Kdy jste například měli naposledy jablko – naše nej ovoce? Při hubnutí ale pozor na kalorie! Prohlédněte si vše přehledně v tabulce. Energetická hodnota – ovoce, sušené ovoce a kompoty.

Jaká je energetická hodnota ovoce?

Nutriční a energetická hodnota ovoce (tabulka) 1 Čerstvé ovoce 2 Sušené ovoce 3 Kompoty, zavařené ovoce 4 3 nejpopulárnější druhy ovoce – nutriční hodnoty 5 Jablko. Obsahuje na 100g – 62 kcal, 14 g sacharidů a 0,4 g bílkovin. Je to nejrozšířenější ovoce, které má však i něco do sebe. 6 Hrozny. Je plné živin, podotýkám v syrovém stavu (ve víně už ne). Má sice mírně vyšší energetickou hodnotu, ale to hrozny vynahradí téměř dokonalou nutriční hodnotou.

Jaké jsou ovoce na hubnutí?

Citrusové plody jako pomeranč, mandarinka a grep obzvlášť, jsou zejména v zimním období zásobárnou vitamínu C. Jejich energetická hodnota je předurčuje k účasti v našem jídelníčku. Obecně platí, že ovoce na hubnutí ano, ale souhrnu maximálně 1-2 kusy za den. Velký pozor si dejte na sušené ovoce, které protože už nemá vodu, je 5 krát kaloričtější.

Související příspěvky: