Co je kofeinový koktejl?

Obsah

Co je kofeinový koktejl?

Co je kofeinový koktejl?

Energizující koktejl kofeinu a dalších kardiostimulantů, tříslovin a vitamínů má široké možnosti využití i v každodenním životě moderního člověka. Když zalistujeme v odborných botanických knihách, zjistíme, že tuto rostlinu popsali již misionáři, kteří s kolonizátory pronikali do nitra pralesů tajemného kontinentu.

Jak je kofein obsažený v mateřském mléku?

Při kojení je kofein obsažen v mateřském mléku. Dítě pak může být podrážděné a může trpět nespavostí. V období kojení by neměla denní dávka kofeinu přesáhnout 300 mg (2–3 šálky kávy). U samiček myší bylo prokázáno, že konzumace kofeinu má neblahý vliv na plod (potomstvo).

Jaké jsou zdroje kofeinu?

Nejběžnější zdroje kofeinu jsou káva, čaj, a menší množství obsahuje i kakao. Méně známé zdroje kofeinu jsou např. yerba maté a guarana, které jsou někdy užívány při přípravě čajů a energetických nápojů. Dvě přezdívky pro kofein jsou matein a guaranin, které jsou odvezené ze jmen rostlin, ve kterých se nacházejí.

What is kofein strukturní vzorec?

Kofein Kofein Strukturní vzorec Strukturní vzorec Prostorový model Prostorový model Obecné Obecné Systematický název 1,3,7-trimethyl-3,7-dihydro-1H-purin-2,6 ... 14 more rows ...

Související příspěvky: