Jaké jsou příčiny vysokého krevního tlaku?

Obsah

Jaké jsou příčiny vysokého krevního tlaku?

Jaké jsou příčiny vysokého krevního tlaku?

U většiny nemocných s vysokým krevním tlakem (asi 90%) se nepodaří vyvolávající příčinu jasně identifikovat. Na vzniku vysokého krevního tlaku se podílí společně řada faktorů. Mluvíme o tzv. esenciální hypertenzi. Vysokým krevní tlak můžete mít i při absenci výše uvedených rizikových faktorů a onemocnění.

Proč je vysoký krevní tlak špatný?

Vysoký krevní tlak je nejčastějším a velmi nebezpečným onemocněním kardiovaskulárního systému. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl. O jeho vznik se kromě jiného zasazuje i špatný životní styl.

Jaký je normální krevní tlak?

Krevní tlak je síla, kterou působí krev na cévní stěny. Podle nejnovějších doporučení Světové zdravotnické organizace má normální krevní tlak hodnoty 130/85 mm Hg, přičemž za optimální se považují hodnoty mírně pod 120/80 mm Hg. O vysokém krevním tlaku se dá hovořit ve chvíli, kdy vám lékař nejméně při dvou oddělených měřeních zjistí hodnoty vyšší ...

Jaké jsou hodnoty krevního tlaku u dospělého člověka?

Normální hodnoty krevního tlaku se u zdravého dospělého člověka pohybují kolem 120/80, o vysokém tlaku hovoříme, pokud má člověk hodnoty vyšší než 140/90 alespoň při dvou nezávislých měřeních.

Související příspěvky: