Kde se ještě zlato nachází v naší zemi?

Obsah

Kde se ještě zlato nachází v naší zemi?

Kde se ještě zlato nachází v naší zemi?

V naší zemi je spousta míst kde se ještě zlato nachází.Stačí jen hledat.Já vyrážím pravidelně na už známá místa,nebo tam kde by mohlo něco být.Tady vám podám zprávu o několika známích nalezištích kde jsem byl a kde jsem hledal.Nejsou to žádné Bonanzy,ty každej zlatokop drží v tajnosti,ale hezká místa se zlatem a hezkou přírodou.

Co je zlato?

Zlato (chemická značka Au, latinsky Aurum) je chemicky odolný, velmi dobře tepelně i elektricky vodivý, ale poměrně měkký drahý kov žluté barvy. Již od dávnověku byl používán pro výrobu dekorativních předmětů a šperků a jako platidlo.

Kde se nalézalo zlata v křemeni?

Bohaté naleziště zlata bylo třeba nedaleko Prahy u Jílového, kde se nalézaly i větší kousky zlata v křemeni. Většina českého zlata se totiž naléza jen v mikroskopických rozměrech jako tečičky veliké sotva jeden milimetr.

Co je zlatonosné v jižních Čechách?

Tato rubrika bude zatím zaměřena na rýžování a dobývání zlata v jižních Čechách z pohledu historie a současnosti. Ne každý potok a řeka je zlatonosná. Pokud pocestujeme rýžovat zlato do jižních Čech, tak vyražme do meandrů řeky Otavy a Blanice. Tyto dvě řeky pramenící na Šumavě jsou zlatonosné !

Související příspěvky: