Kdy vzniká nárok na vrácení DPH?

Obsah

Kdy vzniká nárok na vrácení DPH?

Kdy vzniká nárok na vrácení DPH?

, při které nárok na vrácení DPH vzniká. Na nákup zboží z jiné země EU, které si necháte zaslat domů, se mohou vztahovat zvláštní pravidla. Pokud společnost, od které nakupujete, prodává do vaší země zboží v celkové hodnotě převyšující určitý limit, nemůže účtovat DPH v zemi, ze které jste zboží objednali.

Kde musí účtovat DPH v zemi určení?

DPH musí účtovat v zemi, kam je zboží dodáno (DPH země určení). Maximální výši těchto přeshraničních prodejů si stanoví každá země EU sama – a to buď na 35 000 EUR, nebo 100 000 EUR. To znamená, že většina velkých internetových prodejců, kteří dodávají zboží v rámci EU, bude muset účtovat DPH v zemi určení.

Kde je maximální limit nizozemská DPH?

V Nizozemsku je maximální limit, do kterého se nemusí platit nizozemská DPH, 100 000 eur. To znamená, že společnost, která za předchozí finanční rok prodala do Nizozemska zboží za více než 100 000 eur, musí použít sazbu DPH platnou v zemi určení, tzn. v Nizozemsku.

Jak účtovat DPH v zemi, kam je zboží zasláno?

Na nákup zboží z jiné země EU, které si necháte zaslat domů, se mohou vztahovat zvláštní pravidla. Pokud společnost, od které nakupujete, prodává do vaší země zboží v celkové hodnotě převyšující určitý limit, nemůže účtovat DPH v zemi, ze které jste zboží objednali. DPH musí účtovat v zemi, kam je zboží dodáno (DPH země určení).

Související příspěvky: