Jaké jsou druhy kokosových ořechů?

Obsah

Jaké jsou druhy kokosových ořechů?

Jaké jsou druhy kokosových ořechů?

V obchodech se zdravými potravinami bývají k dostání dva oblíbené druhy kokosových ořechů: klasické hnědé s pevnou vláknitou slupkou a mladé zelené. Mladé kokosy mají měkkou zelenou slupku a bílou jemnou dužinu. Prodávají se oloupané, se špičkou seříznutou do kónického tvaru.

Je kokosový tuk zdravý?

Kokosový "olej" – je opravdu tak zdravý? Přestože všichni odborníci zastávají názor, že kokosový tuk bychom měli konzumovat raději jen výjimečně, stále se objevují články, které vyzdvihují jeho pozitivní účinky na zdraví a nazývají ho všelékem.

Jaké jsou účinky kokosového oleje?

Kokosy mají na naše zdraví blahodárný vliv díky obsahu kyseliny laurové, která je prekurzorem monolaurinu, který má antimikrobiální, antioxidační, antimykotické a antibakteriální účinky. Kokosový olej je obzvlášť účinný při různých typech kožních onemocnění, jako je dermatitida, ekzém a lupénka.

Jak odstranit bílé skořápky ze špičky kokosu?

1 Na odstranění bílé skořápky ze „špičky“ kokosu použijte ostrý nůž. Po odkrojení se objeví hnědý ořech. 2 Kokos položte na bok a pevně přidržte za spodní část. Ostří nabrouše­ného sekáčku namiřte na vyčnívající špičku... 3 Jakmile se sekáček podaří pevně zaseknout, ořech postavte dnem dolů a sekáček nadzdvihněte i s odseknutou špičkou. 4 Kokosovou vodu před použitím přeceďte... More ...

Související příspěvky: