Jaké jsou drůbeží kosti vašeho psa?

Obsah

Jaké jsou drůbeží kosti vašeho psa?

Jaké jsou drůbeží kosti vašeho psa?

Nejvhodnější jsou drůbeží kosti (křídla, hřbety, krky nebo celé skelety) a také kosti králičí. Pokud je váš pes alergický na drůbež, můžete mu jídelníček zpestřit kostmi jehněčími nebo vepřovými (např. již zmiňovaná žebra nebo lopatky).

Které kosti jsou vhodné pro psy?

Mezi nevhodné kosti řadíme obratle – bývají totiž velmi tvrdé, navíc kvůli jejich tvaru je psi často polykají bez řádného rozkousání. Kuřecí obratle jsou vhodné jen pro velké psy, obratle z krávy či prasete nejsou vhodné ani pro ně. Aby se pes zabavil, můžete mu podávat velké vepřové, skopové, telecí nebo hovězí kosti s klouby na okus.

Co můžete přidat do krmné dávky psa?

Do krmné dávky můžete přidat také trochu oleje nebo mléčných výrobků. Vepřová žebra a další holé kosti nikdy nepodávejte ráno jako první krmení a vždy jen v přiměřené dávce k velikosti psa (pro 30kg psa nedávejte najednou více než 3 vepřová žebra).

Jaké kosti dáváte psovi?

Důležité pravidlo, které byste měli vždy dodržovat, je, že kosti dáváte psovi vždy syrové, nikdy ne vařené nebo jinak tepelně upravované. Kvůli působení tepla při vaření nebo pečení totiž mění svou srukturu, čímž se stávají pro psa nebezpečné. Kost ztvrdne a je křehká, takže se může lámat na velmi ostré kousky.

Související příspěvky: