Co je první snížená sazba DPH?

Obsah

Co je první snížená sazba DPH?

Co je první snížená sazba DPH?

První snížená sazba DPH. První snížená sazba činí 15%. Uplatňujeme ji na prodej zboží uvedeného v příloze 3 zákona o DPH, což je například prodej potravin. Sazbu 15% uplatňujeme také na služby uvedené v příloze 2, například ubytovací služby, stravovací služby, podávání nápojů, služby fitcenter a posiloven.

Jaké jsou sazby DPH?

Sazby DPH Sazby DPH. Sazby DPH jsou v současnosti tři: základní, snížená a druhá snížená. - základní sazba DPH je 21% - první snížená sazba DPH je 15% - druhá snížená sazba DPH je 10%. Přesuny do 10% sazby od 1. července 2020. Od 1. 7. 2020 se do 10% sazby DPH přesunuly: - ubytovací služby

Jaká je hranice pro vyměření DPH?

Celní procedury nevedou vždy k vyměření cla, záleží zejména na hodnotě a druhu dováženého zboží. Například pro výpočetní techniku se převážně vztahuje clo 0 % bez ohledu na její cenu. Výjimka také platí pro zásilky zboží mezi soukromými osobami, kdy se hranice pro vyměření DPH posouvá z 22 na 45 eur.

Co se vrací do sazby DPH od 1. května 2020?

Přesuny do 10% sazby od 1. května 2020. Od 1. 5. 2020 se do 10 % sazby DPH přesunuly: - Odvádění a čištění odpadních vod včetně ostatních služeb souvisejících s těmito činnostmi. - Stravovací služby a podávání nápojů (dnes v 15 %), a to včetně točeného piva.

Související příspěvky: