Co je okamžité zrychlení?

Obsah

Co je okamžité zrychlení?

Co je okamžité zrychlení?

Okamžité zrychlení je vektorová veličina, která má směr změny rychlosti. Důležité je vědět, že zrychlení je změna rychlosti (tj. obecně změna směru i změna velikosti) za určitý čas.

Co je tečné zrychlení?

1. tečné zrychlení - leží na stejné vektorové přímce jako vektor okamžité rychlosti. Vyjadřuje změnu velikosti rychlosti. Je-li jeho velikost nulová, jedná se o pohyb rovnoměrný. 2. normálové zrychlení – je kolmé ke směru okamžité rychlosti a vyjadřuje změnu směru rychlosti.

Co je rovnoměrné zrychlení vypocty?

Posunout na obsah home » vypocty » rovnomerne zrychleny pohyb vypocty Koronavirus (COVID-19) - info - odkazy - mapy - statistiky Volný pád (např. kolmo - svisle k středu Země), čili rovnoměrně zrychlený pohyb se zrychlením a (g-Země) a s nulovou počáteční rychlostí, popřípadě lze zadat vlastní zrychlení či rychlost - dále vypočet Práce, Výkonu

Jaká je Velikost okamžitého zrychlení?

Velikost okamžitého zrychlení je dána podílem velikosti změny rychlosti a příslušné doby, v níž k této změně došlo: . Jednotkou zrychlení je metr za sekundu na druhou: . Pokud rozepíšeme definiční vztah pro velikost zrychlení ve tvaru , můžeme jednou veličinou popisovat pohyby zrychlené i zpomalené.

Související příspěvky: