Může vám banka zamítnout založení běžného účtu?

Obsah

Může vám banka zamítnout založení běžného účtu?

Může vám banka zamítnout založení běžného účtu?

Banka nemůže vaši žádost o založení běžného účtu zamítnout jen proto, že bydlíte v jiné zemi. Než si účet založíte, banka by vám měla vydat dokument uvádějící soupis nejdůležitějších služeb nabízených k účtu a přehled všech souvisejících poplatků, které budete muset případně hradit. Jedná se o dokument s názvem „sdělení informací o poplatcích".

Jak vybrat bankovní účet pro cizince?

Bankovní účet pro cizince 1 Cizinci využijí základní platební účet. Jak si mohou cizinci zřídit v ČR bankovní účet a které banky mají nejvýhodnější... 2 Banky mohou požadovat informace o původu peněz. Jednotlivé banky si mohou stanovit podmínky, za kterých účet vytvoří. 3 Některé banky mají základní platební účty srovnatelné s běžně využívanými účty. Obecně lze říci, že... More ...

Kdo má právo otevřít bankovní účet v Unii?

Pokud oprávněně pobýváte v některé ze zemí EU, máte automaticky právo otevřít si tzv. základní (běžný) platební účet kdekoli v Unii. Banka nesmí vaši žádost zamítnout jen proto, že bydlíte v jiné zemi, než ve které má banka sídlo. Toto právo se nevztahuje na další typy bankovních účtů, jako jsou například spořicí účty.

Jak si zřídit bankovní účet ve Slovinsku?

Rozhodl se zřídit si ve Slovinsku bankovní účet, který by využíval na běžné platby. Sándor si našel slovinskou banku kousek od svého pracoviště a zažádal o otevření účtu. Banka mu účet založila, i když neměl ve Slovinsku trvalé bydliště.

Související příspěvky: