Jaká je míra obezity v Americe?

Obsah

Jaká je míra obezity v Americe?

Jaká je míra obezity v Americe?

Obezita v Americe dosahuje už takové míry, že se zde začínají bát o svojí bezpečnost. Americká armáda upozorňuje na problém týkající se obezity, protože více než čtvrtina mladých Američanů je tak tlustá, že není schopna bojovat. Na toto upozornili dva bývalí velitelé armády John Shalikashvili a Hugh Shelton.

Jaké jsou Náboženství v Americe?

Převažující náboženství v Americe jsou následující: 1 Křesťanství ( Severní Amerika: 85 %; Jižní Amerika: 93 %) Římské katolictví (vyznávané 85 % Mexickým obyvatelstvem, asi 24 % obyvatel USA a více než 40 % obyvatel Kanady ). ... 2 Ateismus (hlavně v Severní Americe — ateisté tvoří 16 % obyvatelstva Kanady, 12 % obyvatelstva USA a méně než 5 % obyvatelstva Mexika; v Jižní Americe jsou asi 4 % ... 3 Judaismus (vyznávaný 2 % obyvatelstva Severní Ameriky — asi 2,5 % obyvatel USA a 1,2 % Kanaďanů; v Latinské Americe 0,23 % — nejvíce v Argentině, kde 200 000 obyvatel ...

Kdo má největší povodí v Jižní Americe?

Největší povodí v Severní Americe a druhé největší na světě má řeka Mississippi. Druhé největší povodí v Jižní Americe, okolo 2,5 mil. km², má řeka Paraná. V Jižní Americe se nachází nejvyšší vodopád Salto Ángel ve Venezuele.

Kde se objevila Amerika?

Celé území Ameriky leží na západní polokouli a zároveň na jižní i severní zemské polokouli. Tradičním datem objevení Ameriky Evropany je rok 1492, kdy k břehům tohoto světadílu pod španělskými vlajkami přirazila flotila vedená Kryštofem Kolumbem.

Související příspěvky: