Kde najít skleník ve stínu?

Obsah

Kde najít skleník ve stínu?

Kde najít skleník ve stínu?

Nejvhodnější je zcela světlé stanoviště, ale ne vždy se nám podaří takové místo najít. Pak je třeba vybrat místo, kde skleník nebude ve stínu déle než několik hodin denně.

Kdy vybrat správný skleník?

Výběr správného místa bychom rozhodně neměli podcenit, protože na něm záleží nejen naše budoucí pěstitelské úspěchy, ale i celková naše spokojenost se skleníkem. Různé druhy rostlin mají rozmanité nároky na pěstování, ale obecně platí, že nejdůležitější ve skleníku je dostatek světla.

Jak natočit čelo skleníku?

Plánujeme-li využívat skleník už brzy zjara a na podzim (případně celoročně), je výhodné orientovat ho podélnou stranou směrem k jihu. Tato orientace poskytuje rostlinám nejvíce slunečních paprsků a ušetří nám náklady na vytápění. Pokud budeme skleník využívat až od května přes léto, můžeme k jihu natočit čelo skleníku.

Jaké je nejlepší vzdálenost mezi skleníkem a domem?

Našim nohám se určitě bude líbit krátká vzdálenost mezi skleníkem a domem (ta se hodí i v případě připojení skleníku na topný systém domu). Kdo se nechce kvůli zalévání tahat s konví nebo svítit ve skleníku petrolejkou, měl by popřemýšlet nad možností přivedení vody a elektřiny do skleníku (i zde jsou výhodou krátké vzdálenosti od zdrojů).

Související příspěvky: