Jaké jsou výhody podlahového topení?

Obsah

Jaké jsou výhody podlahového topení?

Jaké jsou výhody podlahového topení?

Pro podlahové topení mluví zejména tyto výhody: Je vhodné zejména tam, kde máme nízkoteplotní zdroje (tepelná čerpadla, kondenzační kotle atd.). V místnostech nemusí být žádná otopná tělesa, tudíž je větší užitný prostor. Tepelná pohoda od sálavého tepla z podlahy je kvalitnější než u radiátorů.

Co se děje při oživování podlahových topení?

Při oživování podlahových topení narážím na živelné napouštění topných hadů podlahového topení a to má za následek vytvoření takzvaného "pytle" v topných hadech a následného pracného vyhánění vzduchu ze systému topení. Správný postup je ten, že zavřeme všechny topné hady kromě napouštěného a následně napouštíme hada z jedné strany.

Jak začít s podlahovým topením?

Tím nejlepším způsobem, jak s podlahovým topením začít, je dozvědět se o něm co nejvíce, vytvořit si představu o tom, co stavitele při montáži podlahového topení čeká a s jakými úskalími a náklady je nutné počítat. Ideálně si lze naplánovat i kroky, které vám část peněz ušetří.

Jaké je řešení podlahového topení?

Dnes hodně využívané a provozně výhodné řešení je použití podlahového topení k udržování základní tepelné pohody v objektu a následné dotopení prostoru na komfortní teplotu např. krbem.

Související příspěvky: