Jaké jsou balzámy na rty?

Obsah

Jaké jsou balzámy na rty?

Jaké jsou balzámy na rty?

Ta prověřovala balzámy na rty začátkem tohoto roku a v řadě z nich objevila potenciálně rizikové složky minerálních olejů, konkrétně nasycené uhlovodíky (MOSH) a aromatické uhlovodíky (MOAH). První z nich jsou problematické proto, že se mohou hromadit ve vnitřních orgánech, hlavně v játrech a slezině, druhé jsou potenciálně karcinogenní.

Jak dopadl balzám na rty?

Časopis Dtest přišel s velice zajímavým testem balzámů na rty. A jak dopadl? Většina žen i někteří muži se snaží bojovat proti suchým a popraskaným rtům. Sahají po balzámech, které jim rty zvlhčí, zvláční a dodají jim lesk. Daní za tyto služby ale může být obsah nežádoucích chemikálií.

Co se týká balzámů na rty?

Podle evropského Vědeckého výboru pro bezpečnost spotřebitele sní běžný člověk, který denně používá balzám na rty, za rok až 20 gramů těchto výrobků, tedy čtyři balení o průměrné hmotnosti pěti gramů. Nejde samozřejmě o to, že by se lidé balzámy záměrně ládovali.

Jak se umístil balzám na rty?

Na prvním místě se umístil balzám na rty Cien Lip Balm Care z Lidlu (dobře, 4,80 Kč/g). Neobsahuje žádné nežádoucí chemikálie, dobře hydratuje, snadno se nanáší, příjemně voní a na rtech hezky vypadá.

Související příspěvky: