Kdo byl severokorejský vůdce proti koronaviru?

Obsah

Kdo byl severokorejský vůdce proti koronaviru?

Kdo byl severokorejský vůdce proti koronaviru?

Severokorejský vůdce Kim Čong-un již dříve slíbil nemilosrdně postupovat vůči každému, kdo nedodrží nařízený postup v boji proti koronaviru. O něco lépe skončil podle britského bulvárního listu Mirror pracovník severokorejské Národní bezpečnostní agentury, který zamlčel, že v nedávné době navštívil Čínu.

Kde je severní Korejskou republikou?

Severní Korea, oficiálně Korejská lidově demokratická republika (zkráceně KLDR), je stát ve východní Asii na severní části Korejského poloostrova. Na severu sousedí převážně s Čínou a v nejsevernějším rohu poloostrova také 11,87 km s Ruskem. Na jihu vede podle 38. rovnoběžky hranice s Jižní Koreou.

Kdo je největší porušovatel lidských práv v Severní Koreji?

Mimořádný vyslanec amerického prezidenta Barack Obamy pro otázky lidských práv v Severní Koreji, Robert King, uvedl že severokorejský režim patří mezi nejhorší porušovatele lidských práv na světě. Několika jedincům se podařilo ze severokorejských věznic uprchnout a přijali pozvání na slyšení vyložit část svých zkušeností a svého utrpení.

Kolik lidí žije v severní korejské zemi?

Severní Korea má okolo 23 milionů obyvatel, většina z nich trpí hladem a žije v neustálém strachu ze zásahů státní moci do jejich životů. V mezinárodním porovnání se jedná o zemi, která vykazuje nejhorší zacházení s lidskými právy. Evropský parlament se zabýval 7. dubna situací v zemi, které vládne krutý komunisticky režim Kim Jong-ila.

Související příspěvky: