Jak znázorňuje velikost vektoru?

Obsah

Jak znázorňuje velikost vektoru?

Jak znázorňuje velikost vektoru?

znázorňuje velikost vektoru (tj. hodnotu veličiny), její orientace pak směr vektoru. U vektorových fyzikálních veličin je třeba rozlišovat veličinu jako takovou a její velikost. Tvrzení „Rychlost auta je .“ je z fyzikálního hlediska nesmyslné!

Co jsou vektorové Fyzikální veličiny?

Vektorové fyzikální veličiny zobrazujeme geometricky orientovanou úsečkou, jejíž délka znázorňuje velikost vektoru (tj. hodnotu veličiny), její orientace pak směr vektoru. U vektorových fyzikálních veličin je třeba rozlišovat veličinu jako takovou a její velikost.

Proč je velikost vektorové Fyzikální veličiny záporná?

Zvláště u vektorových fyzikálních veličin. Vyjde-li velikost vektorové fyzikální veličiny záporná, znamená to, že vektor této veličiny míří opačným směrem, než jsme předpokládali, než byl zobrazen v obrázku, … Při měření této veličiny příslušným přístrojem, bychom získali velikost veličiny kladnou.

Jaká je průměrná rychlost okamžité rychlosti?

Od okamžité rychlosti se průměrná rychlost liší tak, že je definována jako celková vzdálenost uražená za určitý čas. Např. pokud je vzdálenost 80 kilometrů ujetá za 1 hodinu, pak je průměrná rychlost 80 kilometrů za hodinu.

Související příspěvky: