Jaký je vitamín D v rybím oleji?

Obsah

Jaký je vitamín D v rybím oleji?

Jaký je vitamín D v rybím oleji?

Jedna kávová lžička (4,9 ml) oleje z tresčích jater obsahuje kolem 450 IU vitamínu D. Tento druh rybího oleje se používá již řadu let jako prevence nedostatku vitamínu D ( 13, 14 ).

Jak vybrat nejlepší vitamín D?

Jak vybrat nejlepší vitamín D 1 Dívejte se po certifikacích. V prvé řadě je třeba vybírat suplementy pouze od ověřených a certifikovaných výrobců a... 2 Zvolte si správnou formu. Vitamín D je možné doplnit skrze suplementaci ve dvou formách, a to ve formě vitamínu D2 či... 3 Větší množství není vždy tím hlavním. S nedostatkem vitamínu D je tedy spojeno mnoho možných... More ...

Jak získat vitamín D3 z Slunce?

Vitamín D3 je známý jako tzv. „sluníčkový vitamín“, protože nejpřirozenější cesta, jak jej můžeme získávat, je pobytem na slunci. Naše holá kůže jej totiž dokáže přirozeně syntetizovat za působení UVB záření. Kromě slunečního záření však můžeme vitamín D3 získávat také z živočišných zdrojů.

Co je vitamín D ve slaném nálevu?

A navíc patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem vitamínu D. Syrový sleď atlantský obsahuje 1 628 IU vitamínu D ve 100 g, což je čtyřnásobek denní doporučené dávky ( 8 ). Pokud nemáte rádi syrové maso, je skvělým zdrojem vitamínu D i sleď ve slaném nálevu, který obsahuje až 680 IU vitamínu D na 100 g. To představuje 170% denní doporučené dávky.

Související příspěvky: