Co se týče bolest paty?

Obsah

Co se týče bolest paty?

Co se týče bolest paty?

Bolest paty patří mezi nejčastější ortopedické obtíže. Jedná se o velice nepříjemnou zdravotní komplikaci, která může mít celou řadu různých příčin, jako je například přetížení, zánět nebo třeba ostruha patní kosti. Problém je vždy nutné konzultovat s ortopedem, který pacientovi doporučí vhodnou léčbu ...

Jaké jsou příčiny bolesti paty?

Nejčastější příčiny bolesti paty jsou: Patní ostruha (exostosis calcanei) vzniká jako následek dlouhodobého přetěžování stáním nebo sportem, obzvlášť v kombinaci s nevhodnou obuví. Přetěžování je i příčinou onemocnění ostatních šlach a jejich úponů ke kostem.

Co může způsobit bolest paty?

Bolest paty může bránit chůzi a dokonce ovlivnit držení těla. Nejčastější příčiny bolesti paty jsou: Patní ostruha (exostosis calcanei) vzniká jako následek dlouhodobého přetěžování stáním nebo sportem, obzvlášť v kombinaci s nevhodnou obuví.

Jak se projevuje ostrá bodavá bolest?

Projevuje se jako ostrá bodavá bolest v místě, kde se pata opírá o podložku. Průvodcem obtíže je kostní výrůstek, který se vyvíjí po odtažení chodidlové povázky – což je široký pruh vláknité tkáně po délce spodní části chodidla – v oblasti paty. Ostruha může zasahovat až do masité části nohy.

Související příspěvky: