Proč užívání velkých dávek vitamínu C?

Obsah

Proč užívání velkých dávek vitamínu C?

Proč užívání velkých dávek vitamínu C?

Užívání velkých dávek vitamínu C, ať již ve formě doplňků stravy či v přirozené formě z potravinových zdrojů, nefunguje jako prevence před onemocněním COVID-19. V současné době probíhají klinické studie, které zkoumají, zda vitamín C pomáhá alespoň zmírňovat příznaky infekce novým koronavirem SARS-CoV-2 ( 7 ).

Jaké jsou vitamíny pro vaše ledviny?

Ledviny se chovají jako filtrační systém, jkterý pomáhá zbavit se odpadu. Chcete-li, aby vaše ledviny fungovaly dobře, je důležité přijímat správnou stravu.Zde jsou čtyři základní vitamíny, které jsou dobré pro naše ledviny a některé z potravin obsahující tyto vitamíny.

Proč je vitamín C důležitý?

Přesto je dostatečný přísun vitamínu C důležitý, protože vitamín C všeobecně posiluje imunitu, podílí se na tvorbě kolagenu a dalších hormonů a enzymů, které pomáhají zmírňovat zánětlivé projevy v organizmu. Nicméně znovu opakujeme, že před COVID-19 nás vitamín C prostě neochrání.

Proč se překračovat doporučené dávky vitamínu C?

Nedoporučuje se překračovat denní doporučené dávky vitamínu C, protože tělo neumí vitamín C skladovat (vitamín C je totiž ve vodě rozpustný a tyto vitamíny tělo, na rozdíl od vitamínů rozpustných v tucích, neumí skladovat) a jeho přebytek se tak vyloučí močí.

Související příspěvky: