Kde rostou pekanové ořechy?

Obsah

Kde rostou pekanové ořechy?

Kde rostou pekanové ořechy?

Pekanové ořechy jsou plody ořechovce pekanového. Jedná se o mohutný strom pocházející z centrální části jihu Severní Ameriky. Vyskytuje se zejména v údolí řeky Mississippi, v okolí řek v Oklahomě a Texasu, ale také na severu Mexika. Ořechovec pekanový je listnatý, opadavý a středně rychle rostoucí strom, který dorůstá až do výšky 50 metrů.

Co je pekanový ořech?

Používá se například na výrobu rukojetí nářadí, nábytku, podlahovin i jako palivo. Jen pro zajímavost, název pekan pochází z indiánského výrazu, který v překladu znamená ořech potřebující k rozbití kámen. Pekanový ořech obsahuje okolo 10% bílkovin a více než 60% zdravých tuků.

Co jsou zdravotní benefity pekanových ořechů?

Zdravotní benefity pekanových ořechů 1 Kardiovaskulární zdraví. Pekanové ořechy jsou bohaté na vlákninu. Ta zlepšuje zdraví vašeho srdce snížením rizika koronárních onemocnění srdce. 2 Pro dobré trávení. Vláknina obsažená v pekanových ořeších podporuje zdraví tlustého střeva a usnadňuje pravidelné pohyby střev. 3 Pomáhají při hubnutí. Výzkum ukázal, že strava obsahující ořechy, jako jsou třeba ty pekanové, pomáhá při snižování hmotnosti.

Související příspěvky: