Co se týče cukrového melounu?

Obsah

Co se týče cukrového melounu?

Co se týče cukrového melounu?

Už název napovídá, že jde o medový meloun. Jeho kůra je zelená a dužnina zářivě žlutá. Podává se k parmské šunce nebo masu z lososa. Název této odrůdy cukrového melounu znamená v překladu "kůže ropuchy".

Co je meloun ovoce?

Podle této definice je meloun ovoce. Podle botanika je ovoce každá bylina nebo dřevina, která má semena v dužnatém plodu, což opět meloun splňuje. V takovém případě bychom museli zařadit mezi ovoce například i papriku, lilek nebo okurku. Fazole, tmavé maso a víno v pokojové teplotě.

Je meloun ovoce nebo zelenina?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý? Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

Proč se meloun definuje ovocem?

Pro zahradníka je řešení nejjednodušší – ovoce definuje jako plod dřeviny. Protože meloun je plodem jednoleté byliny, ovocem není. A tím se vracíme na začátek. Meloun je zelenina pro zemědělce i zahradníky, i když splňuje mnoho jiných definic, kterými jiné obory definují ovoce.

Související příspěvky: