Kdo je matka prezidentů ve Virginii?

Obsah

Kdo je matka prezidentů ve Virginii?

Kdo je matka prezidentů ve Virginii?

Virginie je americký stát na východě USA. Přezdívá se mu Matka prezidentů, neboť se v něm narodilo hned osm amerických prezidentů. Virginia je specifická svým obyvatelstvem – ze všech států USA jich právě v tomto žije nejvíc na venkově. Tipy na další památky a zajímavá místa ve Virginii můžete psát do diskuze.

Kdo je Západní Virginie?

Západní Virginie (West Virginia) je venkovský, hornatý stát na severovýchodě země. V USA patří mezi ty nejchudší, pokud bychom porovnávali HDP samotné Západní Virginie s ostatními státy světa, bude v žebříčku zhruba na úrovni Iráku.

Kde se nachází Západní Virginii?

Základní informace o Západní Virginii 1 Anglický název státu:West Virginia 2 Zkratka státu: WV 3 Hlavní město:Charleston 4 Největší město:Charleston 5 Rozloha:62 755 km² (41. největší stát USA) 6 Počet obyvatel: 1 855 413 (38. nejvyšší v USA) 7 Časové pásmo:EST (UTC-5), v létě EDT (UTC-4) 8 Další informace: maximální rychlost v Západní Virginii, aktuální čas v Západní Virginii, minimální mzda v Západní Virginii

Jaká je teplota ve Virginii?

Teplota v létě se ve Virginii obvykle pohybuje mezi 20-26 °C, časté jsou bouřky. Zimy ve Virginii nejsou příliš mrazivé, průměrná teplota je lehce nad nulou, přičemž klesá s rostoucí nadmořskou výškou.Ve vyšších polohách se můžete setkat s občasnými sněhovými bouřemi. Ceny potravin ve městě Richmond platné v lednu 2021.

Související příspěvky: