Kde se hlásí tornáda?

Obsah

Kde se hlásí tornáda?

Kde se hlásí tornáda?

Dále se přesouvá pás na území Severní části Afriky a nejhorším územím tornáda je Severní Amerika. Zde v průměru ročně hlásí až 125 tornád v Texasu, přes 50 v Oklahomě, 48 v Kansasu a 38 v Nebrazce. Takže to jsou nejznámější stezky tornád.

Kde vznikají hurikány?

Hurikány vznikají nad mořem, tornáda obvykle nad pevninou. Čas od času se můžou objevit kdekoli na světě (např. výskyt tornáda u Napajedel). Nejčastěji se však vyskytují v oblasti prérií západně od Mississippi, většinou na jaře a počátkem léta. V USA tak vzniká až 700 větrných smrští.

Kde se vyskytují tornáda?

TORNÁDA •Nejčastěji se vyskytují v oblasti prérií západně od Mississippi, většinou na jaře a počátkem léta. •V USA vzniká až 700 větrných smrští. •Nejčastěji je postižený tak zvaný „Tornádo Alley“ = pás táhnoucí se z Texasu na sever přes Oklahomu, Nebrasku a Kansas.

Kde se tornáda očekávat?

Pokud se podíváme směrem na část Evropy, tak tornáda můžeme očekávat od Irska přes Anglii a Francii, země Beneluxu, Německo, Česká republika, Rakousko, Švýcarsko, Itálii, Korsika, dále i na ostrově Sardinii a ve Španělsku a celém území Středozemního moře, kde hrozí vodní tornáda.

Související příspěvky: